Noticies

 
  La batlesa i el regidor d'urbanisme viatgen a Palma per diverses reunions El passat divendres 4 d'octubre la batlessa Antonia Camps acompanyada del regidor d'urbanisme, Sr. Verdú es van desplaçar a Palma de Mallorca per mantenir una sèrie de reunions importants pel poble des Migjorn.

La primera reunió va ser a les dependències d'ABAQUA, amb el gerent Sr. Guillem Rosselló. Es va tractar el tema de la construcció de la nova estacio de bombeig. Després d'un llarg procés, l'Ajuntament en data 04/10/2018 va atorgar llicència a ABAQUA per tal que pugués construir aquesta nova estació tan necessaria al poble. L'actual estació de bombeig es troba dins una nau municpal del polígon industrial i quan plou tota la porqueria va a la carretera d'accés a Sant Tomàs. La nova estació es preveu sigui construïda sobre una porció de terreny de 180 m2, situada a uns 100 metres fora del nucli urbà direcció Sant Tomàs.
El Sr. Rosselló va informar que arran d'algunes retallades que ha duit a terme el govern, aquest projecte va quedar paralitzat. La Sra. Camps s'alegra que d'aquesta reunió en surtigués un compromís per part del Sr. Rosselló, que va dir que al llarg del primestre 2020 l'obra es treuria a licitació.

Aprofitant la visita a Palma, es van dirigir a la conselleria de medi ambient per tal de saber sobre les modificacions puntuals que l'ajuntament té en tràmit; es tracta de la modificació puntual pel canvi d'ús del Casat de Binicudrell, per tal que permeti un equipament cultural així com la modificació per reconeixer com equipament administratiu l'edifici de la Plaça de l'església, 3 (on s'hi troba la seu de l'Ajunament) A la conselleria els van informar que al llarg d'aquesta setmana l'Ajuntament disposaria dels informes.

La darrera visita es va dur a terme a la Conselleria d'afers socials amb la consellera Sra. Fina Santiago per tractar l'important projecte per l'equip de govern de poder dur a terme la construcció d'un geriàtric.
La Sra. Santiago va explicar que no disposaven de partida ja que fins ara, mai s'havia demanat aquest projecte, però es va comprometre a cercar vies de finançament. Així es va acordar mantenir una nova reunió el mes de febrer de l'any que ve, de la qual la Sra. Camps espera que la conselleria hagi pogut trobar aquestes vies de finançament per tal que el geriàtric pugui ser una realitat al més curt termini possible.
El projecte inicialment previst per l'ajuntament era de 8 habitacions dobles, projecte que es modificarà seguint les recomanacions de la consellera. Aquesta va explicar que per tal que fos sostenible com a mínim hauria de tenir 30 places.

Tant la batlessa com el regidor d'urbanisme valoren la jornada de treball a Palma com a molt favorable, gràcies a n'aquestes reunions directes han reactivat el projecte de l'estació de bombeig, han tret un compromís per part d'afers socials de cercar possibles vies de finançament per dur a terme la construcció d'un geriàtric pel poble des Migjorn Gran a l'hora que han estat informats que en breu, l'ajuntament disposarà dels informes de les modificacions puntuals.
 
  Signatura del contracte per servei d'ajuda a domicili els dissabtes El passat 24 de setembre, la batlessa Antonia Camps Florit i el Sr. Salvador Soler; administrador de la mercantil SSR Hestia, SL van signar un contracte per un import total de 958,90 € amb el qual l'empresa prestarà els serveis d'ajuda a domicili els dissabtes des d'octubre fins a final d'any.

Anteriorment aquesta tasca la duia a terme la "Asociación de familiares enfermos de Alzheimer" mitjançant un conveni signat amb aquest ajuntament. Arran que la mencionada Associació va tenir un problema amb el personal que tenen contractat, van haver de presentar l'anul·lació del conveni, és per aquest motiu que l'Ajuntament ha hagut de contractar una nova empresa dedicada a la gestió d'aquest tipus de servei.
 
  Parquing Av de la mar Pròximament es durà a terme el pintat dels aparcaments del pàrquing de l'Av de la mar, que es va obrir a principis d'agost.

Al projecte inicial es va haver de fer una modificació puntual degut a que durant les obres d'excavació i anivellament del solar va caure una paret mitgera amb uns veïns, arran d'aquest incident es va haver de construir un nou mur de formigó armat el qual l'empresa constructora va pressupostar amb 10.000 €.

La batlessa manifesta que gràcies a les gestions duites a terme pel regidor d'urbanisme que després de revisar les partides pressupostades al projecte va poder reduïr aquests 10.000 € d'algunes partines innecessàries o pressupostades a l'alça.

Així aquest mur que suposava a l'Ajuntament un increment de 10.000 € sobre el projecte inicial s'ha fet sense cap cost afegit respecte el pressupost inicial de les obres.
 
  Canvi de sentit del carrer Bernat Alzina L'Ajuntament informa que a partir de demà, divendres 30 d'agost, el carrer Bernat Alzina canviarà el sentit pels vehicles. D'aquesta manera passarà a ser d'entrada al poble, és a dir, vinguent de l'Av de la Mar es podrà accedir al poble entrant pel mencionat carrer Bernat Alzina.
 
  Signatura Conveni Assamblea Creu Roja Espanyola de Ferreries La batlessa des Migjorn Gran, Antonia Camps i el president de l’Assemblea Local de la Creu Roja Espanyola de Ferreries, David Alzina Vinent signen un conveni de col·laboració amb el qual l’Ajuntament aportarà a l’Assemblea de la Creu Roja de Ferreries 5.559,86 € en concepte de Serveis preventius, 300 € en concepte d’ajuts socials i 350,00 € en concepte de transport Adaptat al Centre de Dia.

La Creu Roja es compromet a cobrir els tres dies de festa; dissabte, diumenge i dilluns donant cobertura durant tot l’horari dels jaleos així com la nit i matinada del dissabte cap al diumenge.

Així mateix el conveni inclou també la cobertura del concert de la Banda de Música previst per dia 1 d’agost i les curses populars que es van dur a terme el passat divendres 26 de juliol.

El conveni inclou també el préstec d’ajudes tècniques a persones que ho necessitin amb les tarifes establertes per l’Assemblea, la implantació d’un projecte col·lectiu de persones majors així com l’atenció a persones en risc social, coordinat amb l’àrea social municipal.
El servei de transport adaptat pels usuaris del Centre de Dia, també s’inclou al conveni signat i compta amb 2 sortides fora des Migjorn i 5 dins el municipi.
 
  Constitució de la nova corporació municipal ANTONIA CAMPS FLORIT, NOVA BATLESSA DES MIGJORN GRAN

Aquest passat dissabte, 15 de juny de 2019, va tenir lloc al saló de Plens, la solemne cerimònia de constitució de la nova corporació municipal sorgida de les Eleccions Locals del passat 26 de maig, així com la proclamació d’Antonia Camps Florit que regirà el càrrec de batlessa durant aquests quatre anys.

Així idò, la corporació municipal queda integrada per:

Antonia Camps Florit, batlessa
F. Adriana Moll Sales regidora de l’equip de govern
Tamara Rotger Gomila regidora de l’equip de govern
Ramón Verdú Navarro, regidor de l’equip de govern
M. Esther Triay Barber, regidora de l'equip de govern
M. del Pilar Pons Goñalons, regidora de l’oposició
Elena Baquero González regidora de l’oposició
Pere Riudavets i Fayas, regidor de l’oposició
Ana B. Sánchez Tuomala, regidora de l’oposició
 
  Inversió de 12.000 € pel canvi de finestres a l'escoleta infantil Xibit L'Ajuntament d'Es Migjorn Gran ha destinat una inversió de 12.000 euros per canviar les finestres de l'escoleta infantil Xibit, una mesura que permetrà evitar els problemes d'humitat i condensació que patia el centre fins el moment. El batle en funcions, Pere Moll, ha destacat que amb la instal·lació de les noves finestres es dóna resposta a una demanda, tant dels pares i mares dels alumnes de l'escoleta com dels professors. "Les finestres d'alumini amb ruptura de pont tèrmic evitaran condensacions perquè l'edifici quedarà totalment aïllat i, a més, suposaran un estalvi important en la factura de la llum", ha assenyalat Moll.
Les tasques del canvi de finestres les ha portat a terme l'empresa local Aluminis Tobal en les darreres dues setmanes
 
  Signatura del conveni amb l'Associació Eturpe L'Ajuntament d'Es Migjorn Gran subvenciona enguany a l'Associació de Música Antiga Euterpe amb 2.850 euros per a l'organització de la novena edició del Festival de Música Antiga que va començar el passat 27 d'abril i continuarà durant el mes d'agost al municipi. L'entitat es farà càrrec per primera vegada del festival, que va néixer l'any 2011 amb l'objectiu d'apropar la música antiga a tothom i que, fins a l'any passat, va organitzar l'Associació d'Amics de l'Art d'Es Migjorn. El batle en funcions, Pere Moll, i la presidenta de l'associació de música antiga Euterpe, Eva Febrer, van signar el passat divendres el conveni que estableix les bases de col·laboració d'ambdues parts. El Festival de Música Antiga d'Es Migjorn Gran, després del seu primer concert a l'abril, continuarà el 7 d'agost amb 'A Thousand Ways', en el qual participarà el grup resident del Festival, 'Il Gesto Armonico', amb el contratenor Víctor Jiménez. El 20 d'agost tindrà lloc la projecció de la pel·lícula documental 'Bach en Madrid' i el 22 d'agost 'Il Gesto Armonico' i 'La Galatea' oferiran 'The division violin'. Finalment, el 26 d'agost se celebrarà una degustació musical a S'Engolidor i el 26 d'agost tindrà lloc una mostra-concert sota el títol 'La trompa natural' i el 30 d'agost es tancarà el festival amb un concert dedicat al compositor i violoncel·lista italià Luigi Boccherini. Cal recordar que l'Associació de Música Antiga Euterpe té com a finalitat agrupar músics professionals i investigadors especialitzats en la interpretació històricament informada de la música, la dansa i les arts escèniques històriques, contribuint a la difusió de la música antiga i apropar-la al públic.
 
  Signatura del conveni amb l'Associació Amics de l'Art El batle en funcions de l'Ajuntament d'Es Migjorn Gran, Pere Moll, i el president de l'Associació d'Amics de les Arts del municipi, Josep Lluís Moll, van signar el passat dijous un acord de col·laboració pel qual el consistori es compromet a invertir 1.000 euros per ajudar a l'entitat en l'organització d'activitats culturals al poble. Com a novetat, l'acord inclou la cessió de l'ús del local municipal situat al carrer Major, 66 perquè l'associació pugui dur a terme exposicions. Cal recordar que l'Associació d'Amics de l'Art d'Es Migjorn és l'encarregada d'organitzar la Gran Migjornale, que enguany no se celebrarà en tractar-se d'un esdeveniment de caràcter bianual. Així mateix, l'entitat ha organitzat durant els darrers anys el Festival de Música Antiga. "Som conscients de la gran tasca que porta a terme aquest col·lectiu i del servei cultural i turístic que ofereix al nostre poble", ha assenyalat el batle en funcions.
 
  l'Ajuntament reb 171.446 €, del Fons de Cooperació Local, 60.000 € més del que estava previst L’Ajuntament d’Es Migjorn Gran rebrà enguany un total de 171.446 euros del Fons de Cooperació Local, una quantitat que supera en 60.000 euros el que s’havia pressupostat en els comptes públics de 2019.

El batle, Pere Moll, ha valorat molt positivament aquest augment que, tal com ha assenyalat “és un bon regal per a tots els migjorners i pel futur equip de govern de l’Ajuntament”.

Moll ha recordat que l’any passat la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques va concedir a Es Migjorn Gran 111.060 euros corresponents al Fons de Cooperació Local, una xifra que ja va suposar un increment del 54,5 per cent respecte a la quantitat rebuda en 2017, que va ser de 71.844 euros.

D’aquesta manera, la quantia rebuda per l’Ajuntament ha augmentat un 138,7 per cent en només dos anys.
Cal recordar que la comissió mixta formada per representants del Govern i de la la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB)  va establir l’any passat factors de correcció per a què els municipis més petits, com és el cas d'Es Migjorn Gran, poguessin disposar de quanties mínimes garantides per poder executar i mantenir el treball desenvolupat.
 
12
 
Contacte
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament (Pla de l’església, 3. Es Migjorn Gran Tel. 971 37 01 10) o bé en el següent enllaç...

Consultes, queixes i suggeriments
 
Ajuntament des Migjorn Gran Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS